Celeste Ng: Stačí škrtnúť zápalkou

Celeste Ng: Stačí škrtnúť zápalkou

Druhý román americkej autorky Celeste Ng sa odohráva na predmestí Clevelandu, kde je všetko úhľadné, znormované a riadi sa prísnymi malomeštiackymi pravidlami.

Bohatá rodina Richardsonovcov prenajme svoj voľný domček fotografke a výtvarníčke Mii, ktorá po Amerike kočuje so šestnásťročnou dcérou Pearl. Stret týchto dvoch svetov nezostane bez následkov a čitatelia vlastne už v prvej kapitole zistia, kto a kde založil požiar. Koniec koncov, nie je to detektívka, ale psychologický pohľad na fungovanie rodín v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, keď konformita zažívala v Spojených štátoch svoj vrchol.

Celý život sa učila, že vášeň je ako oheň nebezpečná. Ľahko sa mohla vymknúť spod kontroly. Ale ani prehnané dodržiavanie pravidiel a dôkladné plánovanie života nemusí zabrániť katastrofe. Stačí škrtnúť zápalkou je román pre všetkých, ktorí si obľúbili seriál Big Little Lies, pretože aj tu sú následky rôznych tajomstiev, lží a poloprávd rozbuškou, ktorej naozaj stačí málo na to, aby všetko zničila.

staciskrtnutzapalkou.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame