Joanna Connors: Nájdem si ťa

Joanna Connors: Nájdem si ťa

Americká novinárka sa vo svojich memoároch vracia k súdnemu prípadu, ktorý sa jej bytostne dotýkal a ovplyvňoval jej život takmer štvrťstoročie.

Keď mala Joanna Connors tridsať rokov, stala sa obeťou znásilnenia. V knihe opisuje, čo sa dialo bezprostredne po tom, ako sa s tým vyrovnávala a nevedela vyrovnať, ako ju podporovali manžel, matka či sestry. Mnohé však zostalo pochované niekde hlboko a Joanna sa rozhodla prípad preskúmať až po tom, čo o tom povedala svojim deťom, keď išli na vysokú školu. Zistila, že násilník vo väzení umrel, a tak sa snaží pozliepať aj jeho príbeh.

Kniha Nájdem si ťa však nie je len o jednom prípade znásilnenia. Je aj príbehom americkej legislatívy v tejto oblasti, príbehom mlčania obetí a kultúrneho tlaku, pokiaľ ide o medializáciu a skúmanie tohto druhu zločinu. Vo všeobecnosti je to príbeh o traume a o spôsoboch, akými sa s ňou každý vlastným spôsobom vyrovnáva, o tom, čo pomáha a čo, naopak, vôbec nepomáha.

najdem-si-ta.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame