Meghan Daum: Nevysloviteľné a iné konverzačné témy

Meghan Daum: Nevysloviteľné a iné konverzačné témy

Americká novinárka a reportérka v tejto knihe napísala desať úprimných a osobných esejí.

Meghan Daum sa venovala témam ako smrť jej matky, manželský a partnerský život, posadnutosť Američanov jedlom a hipsterským životným štýlom či vlastná skúsenosť so život ohrozujúcou chorobou. Nie sú to však len denníkové zápisky či spovede. Autorka tieto príbehy vždy spojí so všeobecnejším kultúrnym fenoménom a mnohí čitatelia a čitateľky môžu v jej nevyslovených myšlienkach nájsť tie vlastné.

Jednou z najvýraznejších tém, ktoré tieto eseje spája, je sentimentálnosť a romantizovanie si niektorých životných udalostí. V niektorých situáciách sa nedokážeme tešiť alebo smútiť tak, ako by sa od nás čakalo, preto sú tieto myšlienky a pocity nevysloviteľné, a to nielen na verejnosti, ale nepriznávame ich ani sami pred sebou. Čaro tejto knihy spočíva v autorkinom štýle, humore a prirovnaniach, ktoré ju neopúšťajú dokonca ani v kóme.

meghan_daum_nevyslovitelne_a_ine_konverzacne_temy.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame