Elena Ferrante: Tí, čo odchádzajú – tí, čo zostávajú

Elena Ferrante: Tí, čo odchádzajú – tí, čo zostávajú

V slovenčine vyšlo tretie pokračovanie Neapolskej ságy od talianskej autorky, ktorej sa napriek svetovému úspechu stále darí držať sa v anonymite. V Ráne na eFeMku o nej hovorila Aňa Ostrihoňová.

V tretej knihe sú priateľky Elena a Lila krátko po dvadsiatke, začínajú žiť svoj život neviazané rodinou a mafiánskymi pravidlami štvrte, v ktorej vyrástli. Píšu sa 60. roky a nielen dve dievčatá zažívajú prudké životné zmeny Taliansko aj celá Európa hľadajú cestu k lepšej spoločnosti, pričom sa vo viacerých mestách radikáli uchyľujú k násiliu a vraždeniu. Tento diel však nie je len o politike, no predovšetkým o vzťahoch medzi priateľkami a o vzťahoch dospelých ľudí k ich rodičom.

Elena Ferrante je veľmi otvorená v opisoch situácií a v priznávaní pocitov či citov k priateľom, rodičom, manželom alebo milencom. Viac o Neaposlekej ságe a jej tretej časti si môžete vypočuť tu:


elena_ferrante_ti_co_odchadzaju_ti_co_zostavaju.jpg Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová, počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok.

Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame