Exclusive_FM: Fun. a Hellsongs

Exclusive_FM: Fun. a Hellsongs

V pomikulášskom Exclusive_FM sa vrátime na popový festival do nemeckého Baden-Badenu. New Pop Festival tento rok predstavoval v rámci nových popových záležitostí aj trojčlenné zoskupenie FUN. Dostanete sa teda na koncert tejto americkej trojice, ktorej na vystúpeniach vypomáhajú aj ďalší muzikanti. Okrem nich sa vám naživo predvedú veľmi zaujímaví a svojskí severskí interpreti heavy-metaových hitov HELLSONGS.

 

Americký indie-popový band FUN. z New Yorku si vypočujete v takmer hodinovom zázname. Skupinu založil spevák Nate Ruess, bývalý člen The Format. Po tom čo sa táto zostava v roku 2008 rozpadla, Nate dal dokopy FUN. s kolegami Andrew Dostom a Jackom Antonoffom. Kapela má na konte dva albumy, s debutom AIM AND IGNITE to odpálili v roku 2009, druhý album s názvom SOME NIGHTS vydali začiatkom tohto roka vo februári. Zostavu preslávila pesnička We Are Young, ktorú nahrali so speváčkou Janelle Monáe, zaznela vo viacerých televíznych seriáloch a využili ju aj v dvoch reklamných spotoch. We Are Young sa vyšplhala na prvé miesto tak americkej billboardovej singlovej 100, ako aj britského singlového rebríčka a úspech zaznamenal aj singel Some Nights. Aj ten zaznel v live verzii na nemeckom New Pop Festivale.

 

 

 

Odtiaľ sa prenesieme do Švédska, aby ste sa mali možnosť zoznámiť so skvelou akustickou partiou, ktorá si hovorí HELLSONGS. Vynikajú tým, že pretvárajú klasické rockové a metalové vypaľovačky na ľúbozvučné melódie. Nepoznám skupinu, ktorá by hrala AC/DC, Metallicu, Iron Maiden, Panteru, Black Sabbath či Megadeth nežnejšie ako oni. Presvedčíte sa o tom v zázname koncertu, ktorý HELLSONGS odohrali začiatkom februára vo švédskom Pítea v Studio Acusticum.



Veronika Pulišová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame