Exclusive_FM: The Get Up Kids a Dry The River

Exclusive_FM: The Get Up Kids a Dry The River

V prvom septembrovom Exkluzíve Rádia_FM sa vrátime na nemecký festival Reeperbahn 2011. Okrem iných si tam zahrali americkí „ indie-emáci“ THE GET UP KIDS, ale aj anglický folk-rockový band DRY THE RIVER.

THE GET UP KIDS sú považovaní za zakladateľov emo punkovej vlny 90. rokov, z Rádia_FM si týchto hudobných veteránov z Kansas City vypočujete naživo v premiére vo viac ako hodinovom zázname koncertu. Počas neho si GET UP KIDS stihli aj zaspomínať, veď existujú od roku 1995. V roku 2005, po intenzívnych desiatich rokoch a nejakých vnútorných rozporoch fungovanie kapely zrušili.

 

 

O štyri roky neskôr sa však THE GET UP KIDS rozhodli opäť oživiť a minulý rok to hudobné „zmŕtvychvstanie“ ešte posilnili novým albumom, ktorý nazvali There Are Rules. Jeho živú verziu vám Matt Pryor, Jim Suptic a spol. ponúknu v Exkluzíve, v ktorom sa live stihne predstaviť aj folk-rocková kapela DRY THE RIVER z východného Londýna.

 

 

Je to relatívne mladé zoskupenie, vznikli v roku 2009. Len začiatkom tohto roka debutovali albumom Shallow Bed a hneď sa zaradili medzi najvýraznejších „newcomerov“, ktorých v poslednom období priniesla britská alternatívna scéna. Live kvality tejto skupiny ste si mohli overiť už tento rok aj na Slovensku, keď si DRY THE RIVER zahrali na trenčianskej Pohode...

Veronika Pulišová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame