Exclusive_FM: John Vanderslice a The Duke Spirit

Exclusive_FM: John Vanderslice a The Duke Spirit

V Exclusive_FM sa premiérovo predstaví americký skladateľ a producent JOHN VANDERSLICE, zvedaví môžete byť aj na „lajfkovú“ formu britskej kapely THE DUKE SPIRIT.

45-ročný Američan John Vanderslice si už ako tínedžer zahral vo viacerých kapelách, päť rokov bol členom experimentálneho pop bandu MK Ultra, s ktorým nahral v 90. rokoch tri albumy. V roku 1997 tiež založil v San Franciscu vlastné analógové nahrávacie štúdio Tine Telephone, kde nahrávali pod jeho dohľadom takí interpreti ako Death Cab for Cutie, Okkervil River, Deerhoof, The Magnetic Fields alebo aj Spoon. Prvý sólo album vydal tento výnimočný skladateľ a producent v roku 2000, celkovo vyprodukoval takmer desiatku albumových nahrávok, asistoval i ďalším interpretom, napríklad kapele The Mountain Goats. Alternatívny rocker John Vanderslice absolvoval minulý rok turné po Európe. V rámci neho sa tento fanúšik filmového režiséra Davida Lyncha, vášnivý amatérsky fotograf a fanúšik poézie Williama Blakea či Percy Shelleyho v septembri zastavil aj v Hamburgu a zahral si na festivale Reeperhbahn 2011. Ako tam John Vanderslice obstál, to si vypočujete v aktuálnom Exclusive_FM.  

 

600full-john-vanderslice

FOTO listal.com 

 

Na festivale  Reeperhbahn ostaneme aj s kapelou The Duke Spirit. Toto zoskupenie tvorí päť členov, na jeho čele, respektíve za mikrofónom je blonďavá speváčka Liela Moss. Duke Spirit existujú nejakých deväť rokov a majú na svojom konte tri albumy. Ten zatiaľ posledný nazvali jednoducho – Bruiser, vyšiel minulý rok v septembri. Ani jeho obsah nemohol chýbať na spomínanom septembrovom festivale v nemeckom Hamburgu.

 

Veronika Pulišová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame