Exclusive_FM: Jael Naim a Afrocubism

Exclusive_FM: Jael Naim a Afrocubism

V prvom júlovom Exkluzíve Rádia FM sa v premiére predvedie live  speváčka JAEL NAIM, po nej vás roztancujú AFROCUBISM. V prípade oboch interpretov sa vyberieme na minuloročný megafestival  Paleo do Švajčiarska.

JAEL NAIM je francúzsko-izraelská speváčka a skladateľka s tuniským pôvodom. Má 34 rokov, preslávila sa v roku 2008 v USA po tom, čo jej singel NEW SOUL použila v reklamnej kampani jablková firma na propagáciu svojho produktu. Pesničku si vraj osobne vybral Steve Jobs, hit New Soul sa umiestnil na 7. priečke horúcej singlovej 100 Billboardu.

 

 

Jael sa narodila v Paríži židovským imigrantom, ktorý do Francúzska pricestovali z Tuniska. Keď mala štyri roky, presťahovala sa s rodinou do Izraela, kde prežila zvyšok mladosti. Svoj prvý sólo album In a Man´s Womb nahrávala v Los Angeles, vyšiel pred 11-mi rokmi. Doteraz fanúšikom priniesla celkovo tri albumy a v Exkluzíve vám dokáže, že patrí medzi speváčky, ktoré dokážu priniesť svojou hudbou dážď aj slnko... Na festivale Paleo 2011 zahrali aj AFROCUBISM, opäť predviedli svoj originálny mix  tých najlepších kúskov tradičnej hudby z afrického Mali a a populárneho kubánskeho soundu, ktorý tak znesmrteľnili Buena Vista Social Club.

 

afrocubism

FOTO playgroundmusic.se

Veronika Pulišová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame