Na jesennom Go2Stage zažijete swing, indie aj grunge

Na jesennom Go2Stage zažijete swing, indie aj grunge

Októbrový Go2Stage koncert predstaví opäť čerstvú slovenskú hudbu. Ako to na jeseň býva, bude to pestré.

Na pódiu v Nu Spirit Clube budú v stredu 8.10. svoju hudbu prezentovať grungeová kapela Aylen´s Fall, post indie kapela Fresh Out Of the Bus, swingová kapela Swing Society Orchestra a jemná folková pesničkárka Katka Máliková a kamaráti. Koncert začína o 20:00 a vstup na koncert bude voľný až do zaplnenia kapacity klubu.

 

Svižným štartom večera bude koncert Swing Society Orchestra. Kapelu tvorí 10-členný orchester a hosťujúce speváčky Katka Korček a Katarína Micháliková. Hrajú cover skladby známych swingových big-bandov, ale aj autorské skladby. Swing Society Orchestra na jeseň nahrávajú nový album cover songov, z ktorého skladby predstavia aj na koncerte. Aranžmány cover skladieb  tvorí band-leader a trombonista Jozef Chorvát. Špecialitou, na ktorú orchester láka, je aj pôvodne inštrumentálna skladba Watermelon Man od Herbieho Hancocka, ktorú otextovala a naspievala Katka Korček.

 

Kapelu Katka a kamaráti spája láska k hudbe, folklóru, experimentu a k rozprávkam. Katka Máliková, ktorá je dušou kapely, je študentkou hudobnej kompozície v Banskej Bystrici. Je autorkou väčšiny skladieb a textov. Zvyšok kapely tvorí Katka Lepková, Ondrej Druga a Andrej Turčin. Okrem tvorby Katky Málikovej hrajú ľudové piesne s novými aranžmánmi. Kapela funguje od mája roku 2014. V Demovnici_FM zaujali so skladbou Lesná jahoda, egreše, malina.

Nitrianske trio Fresh Out Of  The Bus funguje v zostave Tom (spev, gitara), Mišo (basa) a Zajo (bicie) od leta 2013. Kapela sa nerada „škatuľkuje“ do jedného žánru. Podľa ich slov  je v ich hudbe počuť inšpirácie od súčasnej britskej gitarovej alternatívy, cez funk až po elektroniku. Na Go2Stage koncerte odprezentujú Fresh out Of The Bus skladby z prvého EP 12//13, ale aj z pripravovaného EP, ktoré má vyjsť v decembri. Chalani z neho zatiaľ predstavili singel Philistines, Sheep and Squire. Ten zaznie aj na stredajšom  koncerte v Nu Spirit Clube. 

Kapela zaujala v Demovnici_FM už v 10. kole so skladbou Mindfuck, najnovšie sa prihlásila v rámci kampane Druhá šanca so skladbou One for Another. Cez leto si kapela stihla zahrať na Rock For People,  Žákovic Open a pred nedávnom aj na Waves Bratislava.

Komárňanská kapela Aylen´s Fall vznikla pred troma rokmi, pod týmto menom však pôsobí až od apríla minulého roka, kedy nahrala niekoľko nových skladieb. Kapela hrá grunge a post hard rock. Aktívne koncertuje od októbra, zatiaľ prevažne v zahraničí. „Momentálne nahrávame 12 skladieb. Z toho asi sedem je už aj v našom trackliste na koncertoch,“ zdôraznili členovia Aylen´s Fall. Do Demovnice sa prihlásili so skladbou Rebirth, ku ktorej natočili začiatkom roka aj videoklip. Skladbu pozitívne ohodnotil aj bubeník kapely Korben Dallas a Tu v dome Ozzo Guttler. Fanúšikovia rockovej hudby si ju budú môcť vychutnať aj na Go2Stage koncerte.

--------------------------------------------------------------------

Čo je to Demovnica_FM?

Demovnica_FM funguje ako projekt Rádia_FM od mája 2013. Cieľom projektu je hľadanie nových, zatiaľ neobjavených, hudobníkov. Konkrétne ide o webový rebríček desiatich nahrávok slovenských autorov, ktorí nemajú vydaný album u žiadneho oficiálneho vydavateľa. Kapely, ktoré tím z Rádia_FM do Demovnice vyberie, získajú priestor na prezentáciu aj vo vysielaní, kde sa im v nedeľu poobede venuje hodinová relácia s rovnomenným názvom. Demovnica pritom pôvodne figurovala len ako rubrika v rámci programu Osmička. Väčší priestor v podobe relácie jej Rádio_FM vyhradilo pre veľký záujem zo strany kapiel a poslucháčov.

Relácia ponúka okrem noviniek na slovenskej hudobnej scéne aj rozhovory s víťazmi jednotlivých kôl a hodnotenia interpretov hosťami, ktorí sa svojím profesijným životom nejakým spôsobom dotýkajú hudobnej brandže. Zväčša ide o hudobníkov, hudobných dramaturgov, producentov či kritikov. Demovnicu_FM už hodnotil hudobný publicista Oliver Rehák a moderátori Rádia_FM Daniel Baláž, Rudi Rus, Pavol Hubinák či Biba_FM. Z hudobníkov to zas napríklad boli Shina z Longitalu, Peter Lipa, Ozo Guttler, Tomáš Sloboda či Oskar Rózsa

Galéria

swingsocietyorchestra KatkaMalikova freshoutofthebus-960 Aylensfall-960
Regina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame