Chrobák v hlave_FM: Súkromie, anonymita a ochrana dát na internete

Chrobák v hlave_FM: Súkromie, anonymita a ochrana dát na internete

Hoci internet nebol vymyslený na to, aby vaše dáta chránil, ale bol vymyslený na to, aby sa vaše dáta dali zdieľať, aj tak ste na ňom prezradili o sebe viac, než o vás vedia rodičia.

O šifrovaní ste počuli, ale nemáte čas sa tým zaoberať. Pritom vaše emaily sú niečo ako pohľadnice, vaše smart telefóny sú smart aj preto, lebo vás dokážu špehovať a vy netušite ako. Monitory sledujú vašu domácnosť aj vypnuté.

Vravíte si, že vám to nevadí, lebo nerobíte nič zlé, že v záplave dát sú tie vaše kvapkou v mori. Prečo potom, keď každý, kto si sadá do auta len aby sa bezpečne presunul do bodu B, je všade toľko dopravných nehôd?

Ako hovorí klasik: "To, že ste paranoidný ešte neznamená, že vám niekto nejde po krku."

A ak si vravíte, že veriť sa už nedá ničomu, tak aspoň jednu istotu máte: jediné štátne orgány, ktorá vás naozaj počúvajú, sú vaše tajné služby.

O súkromí, bezpečnosti dát a anonymite na internete, o tom, do akých rozmerov narástol veľký brat  s nástupom internetu a sociálnych sietí, sa budeme rozprávať s bezpečnostným analytikom Pavlom Luptákom a Jurajom Bednárom, a investigatívnym novinárom Adamom Valčekom.

V pondelok večer o 20:00 sa na vás teší Fedor Blaščák.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame