Metal-hiphopové spojenectvo

Metal-hiphopové spojenectvo

Spolupráca metalových Rust2dust a hip-hopovej stálice Zverinu čerí vodu slovenskej hudobnej scény. Vypočujte si ich nový klip a rozhovory, ktoré spojili aj naše hip-hopové Bez pózy_FM a metalový Headbanger_FM.

Bolo to na jeseň roku 1993. Popredné hip-hopové a tvrdo-gitarové formácie a umelci sa spojili v rámci jedného výnimočného projektu. Soundtrack k filmu Judgment Night je až do týchto dní absolútnou legendou. Onyx a Biohazard, Slayer a Ice-T, Pearl Jam a Cypress Hill, Living Colour a Run DMC či House Of Pain a Helmet – tí všetci svojimi skladbami na tomto albume písali výraznú časť histórie hudby nielen deväťdesiatych rokov.

Ovplyvnili tvár alternatívnej hudby na celé desaťročia. Bez nich by možno nikdy neboli Limp Bizkit, Korn, Linkin Park či Deftones. Bez nich by pravdepodobne neboli ani dnešné hviezdy ako Hacktivist.

Je príjemné, že niečo v tomto duchu sa deje aj na Slovensku v roku 2014. Zverina a Rust2Dust koketovali už pred niekoľkými mesiacmi – metalisti hrali na Zverkyho krste albumu Umelecké delo, Zverina si s nimi zarapoval v natrieskanom Randale.

Vraj mal obavy, ale dopadlo to nad očakávanie dobre. Metalisti ho nezožrali, privítali slovenskú hip-hopovú stálicu s otvorenou náručou. Určite aj preto, lebo veľa z nich má napočúvaný soundtrack Judgment Night.

Kto vie, aké budú reakcie na ich oficiálnu spoluprácu a prvý zverejnený videoklip. Opäť sa zdá, že metalisti sú otvorenejší a hip-hoperi nie veľmi rozumejú tvrdším gitarám a natlakovanej energii.

V Rádiu_FM sme sa porozprávali s gitaristom Ondríkom a samotným Zverinom. Videoklip k ich spoločnej skladbe s radosťou šírili hip-hopový špeciál Bez pózy_FM aj metalový Headbanger_FM. Je krásne, keď hudba takto výrazne spája, vyvoláva reakcie a čerí hladinu. 

 

Idaina a Rudi Rus

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame